Contentmarketing tilt je merk naar een hoger digitaal niveau.

Goede content informeert, overtuigt en zet aan tot actie. Door gebruikers relevante content op het juiste moment te bieden, begeleid je ze stap voor stap door de customer journey (klantreis). Een oriënterende bezoeker heeft namelijk een andere informatiebehoefte dan iemand die al iets wil kopen. Zet daarom contentmarketing in als marketingmiddel om je bezoekers te verleiden of klanten aan je te binden.

Content Marketing COPYWREBEL

Contentstrategie

In je contentstrategie leg je strategische keuzes vast die je via contentmarketing gaat uitvoeren. We beginnen bij het bepalen van je doelen en doelgroepen. Daarna kijk ik welke informatie we gaan aanbieden. Vervolgens zal ik in een contentkalender de planning van je content vastleggen. Maar uiteindelijk willen we wel dat mensen je teksten gaan lezen. Daarom is het belangrijk om de juiste (social media) kanalen te kiezen waarop je de content gaat delen. Na deze inspanningen wil je natuurlijk meten wat het effect is van je contentstrategie. Dat kan met Google Analytics.

Contentcreatie

Vanuit je contentstrategie start ik met de contentcreatie. Dit kan in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan blogs, visuals, case studies en nieuwsbrieven. Van groot belang zijn de waarde en relevantie. Is je content nuttig genoeg? Sluit je content aan bij de interesse van de bezoeker? Het gaat er niet om dat je wat creëert, maar juist om wat je creëert.

Zakelijk bloggen

Zakelijk bloggen is een van de meest effectieve contentmarketing tactieken. Het vergroot je online zichtbaarheid en ranking in Google. Dat betekent meer bezoekers op je website, dus meer kans op nieuwe klanten. In blogs laat je expertise zien. Je lost problemen op en beantwoord vragen. Dat maakt je waardevol. Het straalt kwaliteit en autoriteit uit. Iets wat mensen als bepalende factor zien of ze overgaan tot aankoop van je dienst of product.

Contentabonnementen

Heb je hulp nodig met contentmarketing? Ik ga graag de uitdaging aan! Bekijk mijn contentabonnementen voor meer informatie.

Klaar om aan de slag te gaan met contentmarketing?

neem contact op