Zoekmachine optimalisatie kent vele gezichten.

Search Engine Optimization (SEO) is een gratis marketingmiddel om meer bezoekers naar je website te leiden via de zoekresultaten van Google. Maar het is een langdurig proces waarin je moet investeren. Alleen dan gaat het waardevol zijn voor je business. Daarom is het noodzakelijk dat zoekmachine optimalisatie deel uit maakt van je online marketingstrategie.

Zoekmachine optimalisatie COPYWREBEL

Zoekwoordenonderzoek

Hoger scoren in Google? Dan heb je inzicht nodig in de zoekwoorden die je doelgroep gebruikt om jouw bedrijf te vinden. Met een zoekwoordenonderzoek bepaal ik welke zoekwoorden relevant en interessant genoeg voor je zijn om op gevonden te worden. De uitkomst vormt de basis van je SEO strategie.

SEO strategie

Een goede SEO strategie begint met het bepalen van je KPI’s en website-doelen. We willen namelijk inzichtelijk krijgen waar je nu staat, waar je heen wilt en of je dit uiteindelijk hebt bereikt. Vervolgens breng ik de drie belangrijkste factoren van SEO in kaart: techniek, content en autoriteit. Hieruit komen inzichten die ik nodig heb om je website te SEO optimaliseren.

Techniek

De techniek van je website moet in orde zijn, zodat zoekmachines de informatie op je pagina’s kunnen opslaan. Je pagina’s worden dan geïndexeerd en vindbaar in de zoekresultaten. Om eventuele technische fouten te ontdekken zal ik je website aanmelden bij Google Search Console. De volgende stap is het uitvoeren van een SEO audit.

SEO audit

Om je website te optimaliseren, kan ik een SEO audit van je website uitvoeren. In deze scan worden alle technische belemmeringen die van invloed op je ranking zijn onderzocht. Vervolgens kunnen deze worden opgepakt door je webbouwer.

Content

Relevante content is een andere belangrijke factor voor SEO. Daarom is het zinvol om een goede contentstrategie te bedenken. Wie is je doelgroep? Waar zijn ze naar op zoek? Denk ook na over de zoekwoorden. Waarom gebruiken mensen bepaalde zoektermen? Wat willen ze ermee bereiken? Op basis van deze zaken creëer ik waardevolle content, zodat je pagina’s daar optimaal op aansluiten.

On page optimalisatie

Een goed scorende website in Google bevat zoekwoorden met veel zoekvolume en wordt technisch volledig doorzocht in zoekmachines. Het optimaliseren van content en techniek noemen we on page optimalisatie. Daar horen ook de title tag en meta description bij. Hiermee voeg ik extra informatie toe aan je webpagina, zodat bezoekers en zoekmachines meer inzicht in de pagina krijgen.

Autoriteit

Autoriteit is de lastigste, maar zeker niet de minst belangrijke SEO factor. De autoriteit van je website is afhankelijk van de hoeveelheid links en wat de kwaliteit en relevantie van die links is. Dit kan ik meten via verschillende tools. Je kunt zelf niet beïnvloeden welke websites naar je pagina’s linken. Daarom valt dit binnen off page SEO en wordt het vaak uitbesteedt.

Linkbuilding

De techniek van je website is fantastisch en je content is ijzersterk. Toch staan je concurrenten hoger in de zoekresultaten. Hoe kan dat? Een logische verklaring is dat er meer websites naar je concurrenten linken dan naar jou. Om dit te veranderen, zul je actief aan de slag moeten met het verkrijgen van backlinks naar jouw website. Dat heet linkbuilding.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit is adverteren in zoekmachines tegen betaling. Het verschil met SEO is dat je moet betalen voor de vertoning van jouw website in de zoekresultaten. Een groot voordeel is dat je je heel specifiek op een doelgroep kunt richten. Bovendien versterken SEO en SEA elkaar, als ze op de juiste manier worden ingezet. Succesvolle zoekwoorden uit een SEA-campagne kunnen namelijk weer ingezet worden voor SEO-doeleinden.

Google AdWords

Google heeft een eigen advertentieplatform: Google AdWords. Via een veilingsysteem kun je bieden op de betaalde advertentieplekken in de zoekmachine. Hiervoor gebruik je geschikte zoekwoorden. Google kijkt hierbij naar de hoogte van je bod en de kwaliteit van je advertentie. Het is dus heel belangrijk dat je overtuigende teksten hebt. Daarmee kan ik je gelukkig ook helpen.

Klaar om aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie?

neem contact op